Compressoren

Onderstaand vindt u ons aanbod met compressoren, deze zijn onderverdeeld in drie categorieën om het zo overzichtelijk mogelijk te maken. Zo hebben wij olievrije compressoren, oliegesmeerde compressoren maar ook geluidsarme compressoren. Klik op één van de categorieën om meer te weten te komen over de verschillende soorten compressoren en om de geschikte compressor voor de klus te vinden!

KEUZEHULP: WAT IS DE JUISTE COMPRESSOR VOOR MIJ?

U kent het wel, u heeft pneumatische gereedschap, maar hebt geen idee welke compressor u daarvoor nodig hebt. Om deze keuze wat makkelijker te maken hebben we een vijftal punten op een rij gezet waar u zoal rekening mee kunt houden.

 1. Voor welke apparatuur / toepassing wilt u de compressor gebruiken? 

  Een compressor is een apparaat dat lucht aanzuigt en dit dan samenperst tot de gewenste druk om diverse apparatuur mee aan te drijven. Apparatuur die door ons aanbod met compressoren worden aangedreven zijn voornamelijk tackers, echter kunnen ze natuurlijk ook gebruikt worden om banden op te pompen, verf spuiten, slijpen, schuren, leidingen op druk brengen en nog veel meer. Belangrijke eigenschappen van de compressor zijn dan het aanzuigvolume, maximale werkdruk en de ketelinhoud. Kijk dus goed in de handleiding van uw apparatuur welke vereisten deze stelt aan een compressor. 
 2. Hoe intensief gaat u de compressor gebruiken? 

  Wanneer u de compressor intensief gaat gebruiken, bijvoorbeeld als u met uw tacker heel veel nagels achter elkaar moet schieten, is het belangrijk dat de compressor een grote ketelinhoud heeft. De ketel dient namelijk als opslag van de aangezogen lucht, wanneer de ketel leeg is zal de compressor opnieuw aanslaan om nieuwe lucht op te slaan. Wilt u dus continu doorwerken kies dan een compressor met voldoende ketelinhoud, zodat u niet steeds hoeft te wachten totdat de compressor voldoende lucht heeft opgebouwd in de ketel. Om u een voorbeeld te geven: U heeft een tacker die 1 liter per slag verbruikt bij 6 bar. Daarbij heeft u een 10 bar compressor met een ketel van 50 liter. Bij 5 bar doet de tacker het niet meer dus heeft u effectief nog maar 25 liter over en kunt u dus 25 schoten doen voordat de compressor de ketel weer gaat vullen. Gaat u de tacker intensief gebruiken dan is het ook van belang hoe snel de ketel zich weer vult met lucht, zie hiervoor punt 5.
 3. Olievrije of oliegesmeerde compressoren? 

  Olievrije compressoren hebben als voordeel dat ze geen onderhoud vergen en dat de lucht die ze uitstoten geen olie bevat, dit kan van belang zijn bij sommige toepassingen. Ook een voordeel van een olievrije compressor is dat je deze bij transport ook liggend kan vervoeren, omdat deze geen olie kan lekken. Voordelen van oliegesmeerde compressoren zijn dat ze over het algemeen iets stiller zijn dan olievrije (uitgezonderd van de stille compressoren) en dat ze een wat langere levensduur hebben. 
 4. Waar zal de compressor geplaatst worden? 

  De compressoren bestaan in verschillende vormen en afmetingen hou hier rekening mee bij aanschaf, zo zijn er bij PressureTools ook mini compressoren te verkrijgen. We bieden compacte handzame compressoren aan maar ook compressoren die niet te tillen zijn en op een vaste plek geplaatst dienen te worden. Neem ook in ogenschouw het geluid dat een compressor uitstoot. (Zie hiervoor onze stille compressoren)
 5. Wat is de opbrengst van de compressor? 

  Enkele belangrijke facetten zijn de werkdruk, aanzuigvolume, effectieve opbrengst en het aantal PK. In de specificaties van onze compressoren geven we altijd de maximale werkdruk aan, hoe hoger dit getal is des te krachtiger de compressor is. Het aanzuigvolume wordt in liters per minuut aangegeven hoe snel de ketel zich bijvult. Echter is dit misleidend en gaat het in de praktijk om de effectieve opbrengst. (50-80% van het aanzuigvolume). Let dus op dat u compressoren gaat vergelijken op aanzuigvolume of effectieve opbrengst en niet door elkaar. Als laatste is het aantal PK ook van belang ook hier geldt weer hoe hoger het getal des te krachtiger de compressor.